10 yıldır e-Dönüşüm sektöründe 200‘den fazla kurumsal firmayla çalışan MDP Group, yeni girişimi Gri Portal ile e-Arşiv fatura kullanıcıların en sık karşılaştığı e-Arşiv fatura görüntüleme sorununa çözüm sunmayı amaçlıyor.
E-Arşiv uygulaması içerisindeki işletmeler yıllardır adına kesilen e-Arşiv faturaları PDF formatında görüntülemekte ve muhasebeleştirmekte sıkıntı çekiyor. Bu nedenle, Kasım ayında beta sürümü canlı kullanıma alınan bulut tabanlı çözüm Gri Portal, mükelleflerin adına düzenlenen tüm e-Arşiv faturaları platform üzerinden PDF formatında görüntülenmesini ve taraflarına ulaşmayan belgelerin otomatik olarak tespit edilmesini sağlıyor.
Fatih Kökce tarafından kurulan MDP Group’un ürünü olan Gri Portal, işletmelerin tarafına düzenlenen e-Arşiv belgelerini kolaylıkla sorgulamasını ve indirmesini sağlayarak şirketlerin e-Arşiv belgelerini muhasebeleştirme süreçlerini kolaylaştırıyor ve muhasebe ekiplerine zaman tasarrufu sağlıyor.
Gri Portal’ın Özellikleri
Adına kesilen e-Arşiv fatura miktarı çok sayıda olan kişi veya kurumlar, bu e-Arşiv faturaların muhasebeleştirme süreçlerinde e-Arşiv fatura görüntülemeye ihtiyaç duyuyor. E-Arşiv faturanın kaybolması, faturanın muhasebeleştirilme sürecinde çeşitli sorunlar ortaya çıkarıyor.
Bunun önüne geçmek isteyen bu portal, şirketlerin adına kesilen tüm e-Arşiv faturaları otomatik olarak sisteme aktarıyor. Böylelikle ister tarih aralığı, ister düzenleyen kişi filtrelerini seçerek aranılan tüm e-belgelere kolayca ulaşılabiliyor ve bu belgeler PDF formatında görüntülenebiliyor.
İşletmeler, detaylı raporlama özelliği ile gelen e-Arşiv faturalarını günlük, haftalık veya aylık olarak filtreleyebiliyor. E-Arşiv faturalarını ERP veya 3. parti muhasebe uygulamalarına otomatik olarak aktarabiliyor.
Gri Portal Nasıl Çalışır?
Platforma İnteraktif Vergi Dairesi kullanıcı adı ve şifresi ile kayıt olduktan / giriş yaptıktan sonra artık portale erişiliyor. Portal’de sağ üstte bulunan “GİB’den Faturalı Getir” butonuna basarak GİB entegrasyonunu başarıyla tamamlanıyor.
“Tüm Faturalarım” bölümünden işletmenin adına kesilen tüm e-Arşiv faturaların (GİB e-Arşiv Portal’de yer alan belgeler) listesine erişiliyor. Bu ekranda ayrıca işletme adına kesilen fakat tarafına ulaşmayan faturalar da kolayca görüntüleniyor.
“E-Posta Gönder” butonunu tıklayarak e-Arşiv faturayı düzenleyen firmadaki ilgili kişiye kolayca hatırlatma e-postası gönderilebiliyor ve faturayı iletmesi isteniyor.
Gri Portal’i en efektif şekilde kullanmaya devam edebilmek için firmaya e-Arşiv fatura düzenleyen iş ortaklarına firmaya düzenledikleri e-Arşiv faturaları “[email protected]” adresine iletmeleri gerektiği bilgilendiriliyor. Portal yetkilileri, bu mail adresine gönderilen xml ve zip formatındaki e-Arşiv faturaları PDF formatında platforma aktarıyor.
“Tarafıma Ulaşanlar” sekmesinden firma adına kesilen ve iletilen tüm e-Arşiv faturaları listeleniyor. Ayrıca faturaları tarih, fatura no, unvan vb. kriterlere göre filtrelenebiliyor. “Görüntüle” butonuna tıklandığında ise açılan ekrandan fatura içeriğini görüntüleniyor ve bu fatura PDF / xml formatında indiriliyor.
İlk 3 ay kullanımı ücretsiz olan çözüme ilerleyen dönemde İnteraktif Vergi Dairesi entegrasyonu ve e-Arşiv fatura düzenleme modülünün eklenmesi planlanıyor. Şu an pazarda rakibi olmayan Gri Portal, Türkiye’deki tüm e-Arşiv fatura kullanıcıları tarafından kullanılan bir portal haline gelmeyi hedefliyor.
MDP Group Nedir?
Gri Portal, bir MDP Group markasıdır. MDP Group, 2013’den bu yana danışmanlık, yazılım geliştirme ve Fintech alanlarında edindiği tecrübeleri doğrultusunda, şirketlerin ihtiyaçlarını karşılayacak inovatif, yaratıcı ve katma değeri yüksek çözümler sunuyor.
300‘den fazla müşteriyle çalışarak 1000‘den fazla projeyi hayata geçiren MDP Group, SAP, e-Dönüşüm ve Web / Mobil uygulamaları hizmetleri sunarak şirketlerin dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik ediyor. Bununla birlikte MDP Group, yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri, veri analitiği ve makine öğrenmesi yazılım geliştirmeleri ile dijital inovasyon alanında da yeni başarılara imza atıyor.