Murat Kaş ve Ayşenur Kaya Yalçın tarafından Ağustos 2020’de kuruluşunun ilk adımlarını atan Senyorapp, 50+ yaş grubunun sağlıklı yaş almasını amaçlayan ve aktif yaşam, sosyal yaşam ve sürekli öğrenme deneyiminden oluşan bir hizmet sağlıyor.
Dünya Sağlık Örgütü, yaşlılık için “65 yaş ve üzeri insanların topluluğu” olarak bir tanım getirdi. DSÖ, yaşlılık tanımı ile ilgili yaşlılıkta insanların işlevlerinde azalma, kırılganlık ve daha fazla sağlık sorunları gibi özelliklerin bulunabileceğini belirtiyor.
Dünya nüfusunun yaşlanması trendinin önümüzdeki senelerde devam edeceği ve daha fazla sayıda insanın yaşlılık dönemine gireceği öngörülüyor. Bu nedenle, yaşlı nüfusun sağlık ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşlıların yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi konularının daha da önem kazanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, yaşlı nüfusta bakım ve destek ihtiyacı olanların sayısının da artacağı öngörülüyor.
Günümüzde dijital sağlık teknolojileri aracılığıyla insanların yaşlılık sürecini sağlıklı bir biçimde geçirmesi için destek sağlanıyor. Dijital sağlık teknolojileri, sağlık hizmetlerinin verilmesi, yönetilmesi ve değerlendirilmesinde kullanılan elektronik araçlar ve sistemlere deniliyor. Bundan yola çıkarak uygulama, sağlıklı yaş almayı her “senyor” için erişilebilir kılmak, ilerleyen yıllarda bağımsız, dinç yaşam sağlamak gibi amaçları bulunan mobil uygulama, canlı, online, interaktif grup dersleri & etkinlikler sağlıyor.
Senyorapp’te şu ana kadar 1200’den fazla canlı ders yapıldı
Uygulama kullanıcıları için şu ana kadar 1200+ canlı ders, 30+ eğitmenden özel içerik, 50+ içerik hazırladı ve bu kullanıcılar bu içerikleri 2000+ kez indirdi. Ayrıca uygulamanın referansları arasında Akbank, KWORKS, Workup by Türkiye İş Bankası, Hacettepe Teknokent ve Ankara Kalkınma Ajansı bulunuyor.
Uygulamanın avantajlar kısmında markaların kullanıcılar için sunduğu avantajlı fiyatlardan ve indirimlerden kullanıcılar faydalanabiliyor. Ayrıca kullanıcıların ilgi alanına ve hayata dair yazıların paylaşıldığı bir blog bulunuyor.
Sağlıklı yaşam uygulaması Senyorapp, aktif yaşam, sosyal yaşam, sürekli öğrenme ve süreklilikten oluşan bir sağlıklı yaş alma tekniği ile ilerliyor.
Senyorapp, globalleşme çalışmaları için ilk adımlarını attı
Senyorapp Kurucu Ortağı Ayşenur Kaya Yalçın girişimleri hakkında şu ifadelerde bulundu: “Yaş teknolojileri temasıyla faaliyet gösteren Senyorapp, Türkiye’de bu temanın öncü girişimlerinden biri olarak, globalleşme çalışmaları için ilk adımlarını attı. Ankara’da pandemi dönemiyle birlikte ilk adımlarını attığımız projemizi odak grup çalışmaları ile şekillendirmeye başladık. Geçtiğimiz Nisan ayında aktif olarak kullanılmaya başlayan platformumuz sağlıklı yaş alma sürecini bir önleyici sağlık hizmeti olarak değerlendirebiliriz. Sağlıklı yaş alma süreci kişinin ihtiyaçlarına özel bir süreç olması gerektiği için kişiselleştirilmiş ve takip edilebilir sağlıklı yaş alma süreci üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıl da DNA kadar spesifik sağlıklı yaş alma süreci ile kullanıcılarımıza yeni bir özellik sunmaya hazırlanıyoruz.”
65 yaş üstü nüfus şu anda 1 milyara ulaştı
Senyorapp Kurucu Ortağı Murat Kaş ise yüz ve kahkaha yogası, denge egzersizleri, hukuk, beslenme koçluğu, yoga, pilates, sudoku, e-nabız gibi etkinliklerle platform kullanıcılarına çok sayıda sağlıklı yaş alma aktiviteleri sunduklarını belirterek, “Senyorapp, çoğunlukla yeni emekli olmuş ve emeklilik sonrası yaşamında sosyal kalmayı sürdürmek isteyen kullanıcılardan oluşuyor. Birleşmiş Milletler verilerine göre de 50 yaş üstü nüfus segmentinin bir alt segmenti olan 65 yaş üstü nüfus şu anda 1 milyar ve dünya nüfusunun yaklaşık %12’sine denk geliyor.
2050’de 2 milyar, 2100’de ise 3 milyara ulaşması ve dünya nüfusunun %25’inin 65 yaş üstü olması bekleniyor. Bu da bize sağlıklı yaş almanın önemini gösteriyor. Yaş almak doğumla birlikte başlayan tamamen doğal bir süreç, bunu sağlıklı ve keyifli hale getirmek bizim elimizde. Bu kapsamda bilimsel sağlıklı yaş alma sürecine dair sunduğumuz tüm etkinliklere yenilerini ekleyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kullanıcılarımız bu etkinliklere tüm akıllı cihazlardan ulaşabilmesini sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.