Devfest İstanbul konferansı 11 Aralık’ta rekor katılımla gerçekleşti

GDG İstanbul'un 11 Aralık 2022 tarihinde düzenlediği Devfest İstanbul etkinliği için 2022 Unıq Hall'da buluşan katılımcılar, 2000 kişinin üzerinde katılım sağlayarak bir rekorla Avrupa'nın en büyük Devfest etkinliği olmayı başardı.
Devfest İstanbul konferansı 11 Aralık'ta rekor katılımla gerçekleşti

Her yıl Devfest konferansları düzenleyerek teknoloji sektörüne büyük katkılar sağlayan ve 100 ülke ve 555 şehirde şubeleri olan, tamamı gönüllülerden oluşan ve kar amacı gütmeyen yazılım geliştiricilerin oluşturduğu topluluk Google Developer Groups(Google Geliştirici Grupları) şubeleri, bu yılki düzenlediği Devfest İstanbul konferansında rekor sayıda katılımcıyla buluştu.

Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinden gelen katılımcı ve konuşmacılar Google Developer Groups(GDG)’nin İstanbul şubesi olan buluştular. En son pandemi öncesi 2019’da yüz yüze gerçekleşen etkinliğe pandemi sonrasında büyük ilgi oluştu.

Devfest İstanbul'da Google, Meta, Amazon gibi konuşmacılar da yer aldı

Devfest İstanbul’da Google, Meta, Amazon gibi konuşmacılar da yer aldı

Google, Meta, Amazon gibi dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından da konuşmacıların bulunduğu etkinlikte dört ayrı salonda yapay zeka, bulut bilişim, mobil uygulama geliştirme ve diğer teknoloji alanlarında farklı bir çok konuda toplam 45 sunum yapıldı. Lemi Orhan Ergin, Hadi Tok, İrem Kömürcü, George Kortsaridis, Elif Bilgin, Damian Burke, Fatih Kadir Akın, Barış Yesugey, Uğur Umutluoğlu ve Yusuf Sarıgöz, öne çıkan konuşmacılardan bazıları oldu.

Etkinlikte yapılan sunumların yanı sıra katılımcılar yazılım sektöründe benzer ilgi alanlarına sahip kişilerle ve uzmanlar ile tanışma fırsatı buldu. Eğlenceli etkinliklerin de düzenlediği Devfest İstanbul ile GDG İstanbul, önemli bir başarıya imza attı ve önceki yıllarda olduğu gibi katılımcı ve konuşmacılardan olumlu geri dönüşler aldı.

Devfest Nedir?

GDG DevFest veya Google Developer Group DevFest, Google teknolojilerini kullanan gönüllüler tarafından, Google severler için hazırlanan bir etkinliktir. Etkinlik Google’ın desteğiyle ve çeşitli şirketlerin sponsorluğuyla gerçekleştiriliyor. Görevlilerin tamamı gönüllü geliştiricilerden oluşuyor ve etkinlikler sürekli farklı konular üzerine şekillenebiliyor. 

Google’ın gönüllüler yardımıyla hazırlamış olduğu bu etkinliğe farklı teknoloji ve girişim şirketleri sponsor oluyor. Tüm dünyada 350’nin üzerinde şehirde geçekleştirilen Google’ın bu konferansında ünlü konuşmacılar da bulunuyor.

Önceki günlerde Devfest İstanbul‘u da tanıttığımız yazımızı da inceleyebilirsiniz.