egaranti, 27 Haziran haftasında girişimci ve yatırımcıyı bir araya getirerek, özgün ve yenilikçi girişimleri bir adım öteye taşımayı amaçlayan Startup Burada Platformu’nda paya dayalı kitle fonlaması kampanyası ile ilk yatırım turuna çıkıyor.
Geniş yetkili aracı kurum olarak Sermaye Piyasası Kurulu'ndan Kitle Fonlaması için lisans alan banka dışı ilk aracı kurum olmuştu. Hedef Holding'in grup şirketlerinden İnfo Yatırım, yönettiği “Startup Burada” platformunda sektördeki deneyimini yeni finansman yöntemlerinden biri olan “Kitle Fonlaması” alanına yansıtarak, girişim ve projelere gelişim fırsatı yaratıyor. egaranti, Startup Burada’da ilk yatırım turuna çıkacak.
Hedef 2 milyon 333 bin TL
Kampanyanın ilk 10 gününde yatırımcılara yüzde 20 bedelsiz pay imkanı sunacak olan egaranti, Startup Burada ile çıktığı ilk tohum yatırım turunda 2 milyon 333 bin TL fon toplamayı hedefliyor. Firmalara bulut tabanlı elektronik garanti belgesi çözümleri sunan ve tüketicilerin garanti süreçlerini tek panelden kontrol etmelerini sağlayan egaranti, Yüzde 20 ek fonlama ile kampanyayı 2.8 milyon TL ile tamamlama hedefinde olup bu fon karşılığında şirket paylarının yüzde 11,2'sini arz ediyor. egaranti, 27 Haziran'dan itibaren 60 günlük kampanya sürecine başlayacak.
2022 sonunda 300 bin kullanıcı hedefleniyor
2021'den beri garanti belgelerini elektronik ortamda üretici firmanın süreçlerine uygun bir formda oluşturabilmesi ve satış sonrası süreçlerin yönetimini hem üretici hem de tüketici açısından kolaylaştırabilecek teknolojik altyapıya sahip egaranti, Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından 7 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Garanti belgesi aktarım başına kontör modeli üzerinden gelir elde eden egaranti'nin 2022 içinde 10 firma ile anlaşarak 300 bin kullanıcıya garanti verisi aktarmayı ve tüm süreç için gerekli olan entegrasyonları tamamlaması hedefleniyor.
Projelere destek verecek yatırımcıları bir araya getiriyoruz
Startup Burada Yatırım Komitesi Üyesi Kerem Özten oluşturdukları proje hakkında, "Startup Burada Paya Dayalı Kitle Fonlama Platformu ile özgün projeleri olan girişimcilerin yeni fikir ve girişimlerinin hayata geçmesi için bu projelere destek verebilecek yatırımcıları bir araya getiriyoruz. İnfo Yatırım'ın sermaye piyasalarındaki çeyrek asırlık tecrübesiyle, gelişim vadeden projeleri bularak yatırımcılarımızın dikkatine sunuyoruz. Bu anlamda ilk kitle fonlaması kampanyamızı egaranti ile gerçekleştiriyoruz. Startup Burada ile girişimciler girişimlerine destek bulurken, yatırımcılar ise geleceğin büyük şirketlerinin ortağı olabiliyorlar. Üstelik birikimlerini değerlendirirken Merkezi Kayıt Kuruluşu ve Takasbank ile işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar. Bu ülkemiz açısından da çok önemli bir fırsat." değerlendirmesinde bulundu.
Kampanya sayısı 2023 yılına kadar 12 milyonu aşacak
Günümüzün yeni düzeninde yatırımcılarına “kitle fonlaması” gibi alternatif bir yatırım seçeneği sunduklarını belirten Özten, dünyada kitle fonlaması yapan 2 binden fazla platform bulunduğuna ve sayılarının hızla arttığına dikkat çekti. Geçen yıl dünya çapında yaklaşık 6,5 milyon kitle fonlaması kampanyası düzenlendiğini ifade eden Kerem Özten, “Sektörün hacmi öngörüleri aşarak 100 milyar dolara ulaşırken, fonlanan kampanyalardan 300 binden fazla yeni iş doğdu. 2023 yılına kadar kampanya sayısının 12 milyonu aşması bekleniyor. Kitle fonlaması pazarının 2030 yılına kadar 300 milyar dolar büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor ancak bu rakamlar da çok hızla değişiyor” şeklinde konuştu.