Getir, global yolculuğuna Amerika’yı ekliyor

Hızlı gelişmeleriyle dikkatleri üstüne çeken yerli girişim Getir, Linkedln hesabındaki yaptığı paylaşımda global çapta attıkları adımın bir sonraki durağının Amerika Birleşik Devletleri’nde olacağını açıkladı. 
Getir global yolculuğuna Amerika’yı ekliyor

Hızlı gelişmeleriyle dikkatleri üstüne çeken yerli girişim Getir, Linkedln hesabındaki yaptığı paylaşımda global çapta attıkları adımın bir sonraki durağının Amerika Birleşik Devletleri'nde olacağını açıkladı. 

Hızlı teslimat ilkesiyle 2015 yılından beri müşterilerine hizmet veren yerli girişim markası Getir, İngiltere, Hollanda, Fransa ve Almanya'dan sonra ABD’de de hizmet vereceğini LinkedIn üzerinden resmi hesabında ABD Ülke Müdürü pozisyonunda iş ilanı yayınlayarak duyurdu. 

Global çapta büyük adımlar attıkları için oldukça heyecanlı olduğunu belirten Getir kurucusu Nazım Salur, Linkedln üzerinden yayınlanan İngilizce ilanda "Kurulduğumuz ilk günden itibaren hedefimiz global bir marka olmaktı. Bu vizyonumuza yatırımcılar inandı ve aldığımız 1,1 milyar doların üzerinde yatırım ile 7,7 milyar dolar değerlemeye ulaştık. Şu anda teknolojik girişimlerin merkezi Amerika'da, Türkiye'den çıkan orijinal bir iş modeli olarak ilk bayrağımızı Şikago'da astık" dedi.

New York, Şikago ve Washington’dan başlıyoruz

Türkiye'den çıkan ikinci ‘unicorn' olan Getir'in Amerika'da 3 şehirde hizmet verme amacıyla harekete geçtiklerini açıklayan Salur, "Kurduğumuz bu iş modelinin bir benzeri olmadığı için yola çıktığımızda başımıza neler geleceğini bilmiyorduk. İlk zorluğu biz yaşadık, ilk çözümleri biz bulduk. Şimdi 6 yıldır oluşturduğumuz, öncüsü olduğumuz bu iş modelinin standartlarını yeni giriş yaptığımız ülke ve şehirlerde de geliştirmeye devam edeceğiz. ABD'de Şikago'nun ardından bir sonraki durağımız ise bir dünya şehri olan New York olacak. Ardından da Boston operasyonumuz ile genişlemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Getir global yolculuğuna Amerika'yı ekliyor

Klonlanan ülke olduk

Türkiye'de ilk oluşturulan orijinal iş modeline sahip Getir'in amaçları arasında Türkiye'nin potansiyelini dünyaya kanıtlamak bulunuyor. Global çapta başarılar kazanmak isteyen Getir, Türkiye'nin kültürel değerlerine saygılı bir marka olacağına dair sözünü müşterilerine yeniden hatırlattı. 

Salur, Getir'in ABD projesi hakkındaki sözlerinde "Bizim modelimiz dünyada şu anda en çok gündemde olan konulardan biri. Bu modeli biz icat ettik. Bizden sonra birçok pazar oyuncusu ortaya çıktı. Teknolojide başarılı olan girişimler başka ülkelerde de klonlanır. Türkiye genelde klonlayan ülkeydi, Getir özelinde klonlanan ülke olduk. Bu da bize büyük gurur veriyor" sözlerine yer verdi. 

Getir'in yurt dışına açıldığı ilk yolculuğun Londra'da başlayıp ardından Amsterdam, Berlin, Paris gibi önemli Avrupa ülkelerinde de devamlılığını sürdürmesi ticari adımlarındaki kararlılığını da gösteriyor. 

Amacımız satmak değil büyütmek

New York'ta verecekleri hizmet hakkında “New York, dünyanın her yerinden insanın olduğu Amerika'nın en önemli, en hareketli şehri. Dünya'nın en önemli ticaret ve finans merkezi. New York'ta zaman her şey demek, insanlar zamanla yarışıyor. Bu insanların günlük ihtiyaçlarına Getir’in yaygın ağıyla 10 dakikada ulaşabilecek olması, tüm ezberlerini bozan bir kolaylık olacak” ifadelerini kullanan Nazım Salur, sözlerini “Yaklaşık 1000 çalışanımızın şirkette hissesi var. Onlar hem çalışanımız hem de ortağımız. Ayrıca bayilerimiz içinden de önemli bir kısmı bizim ilk kuryelerimiz. Bir başarı hikayesi yazarken bunun Türk ekosistemine dönecek şekilde yazılması da önemli.

Biz şirketimizi satmayı değil büyütmeyi düşünerek işe başladık. İyi bir hikaye 3-5 senede çıkmıyor. İlk 10 senede güzel bir temel atılıyor, ikinci 10 senede de müthiş bir şirket oluyor. Türkiye'de bizden önceki başarı hikayeleri maalesef çok erken aşamada yabancılara satıldı. Yabancı şirketlerin satın almasına karşı değiliz ama 10 yıl sonra e-ticaret sektöründeki en büyük 10-15 firmanın tamamı yabancıların elinde olabilir. Gençlere de iş kurarken 10 yıllık 20 yıllık planlar yapmalarını öneriyorum” şeklinde tamamladı.