Yapay zeka günümüzde oldukça gelişmiş duruma geldi. Özellikle son yıllarda yapay zeka teknolojisi hızla ilerledi ve birçok alanda kullanılmaya başlandı. Örneğin, yapay zeka teknolojisi konuşma tanıma, görüntü tanıma ve makine öğrenimi gibi alanlarda kullanılıyor. Ayrıca, yapay zeka teknolojisi sayesinde birçok işlem daha hızlı ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
Dünya genelinde yapay zeka odağında proje geliştiren genç girişimciler destekleniyor. Türkiye’deki gençler de Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması ile projelerini hayata geçiriyor. Ataköy Rotary Kulübü’nün yürüttüğü Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması, kitlesel fonlama platformu Fonbulucu.com, dijital girişimcilik ekosistem rehberi Diici.com ve Bilge Adam Teknoloji tarafından desteklenen, yapay zeka yazılımları ile insanlık için Uluslararası Rotary tarafından belirlenen insanlığın en önemli 7 sorundan en az birini çözmeyi hedefleyen projelerin değerlendirilmesinden oluşuyor.
Finalistler, Fonbulucu GSYF tarafından 200 bin TL’şer yatırım sözü aldı
Jüri üyelerinden Dr. Güvenç Koçkaya, yarışma aracılığıyla genç girişimcilerin yapay zeka projelerini hayata geçirmeleri için uygun bir ortam yarattıklarını söyleyerek, “Yapay zekaya dair proje geliştiren girişimleri desteklemek amacıyla düzenlenen yarışmanın bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. Yarışmada final turuna kalan projeler hem maddi hem de manevi olarak destekleniyor. Örneğin geçtiğimiz yıl yapay zekayı kullanarak yenilikçi ve teknoloji tabanlı çözüm üreten girişimcilerin finalistleri Fonbulucu GSYF tarafından 200 bin TL‘şer yatırım sözü aldı. Birincilerden Retinow projesi ise çıktığı kitle fonlama turunda bu yatırıma ulaşmasıyla birlikte süreç sonunda toplam 1,4 milyon TL‘lik yatırıma ulaştı. Bu yıl da Bilge Adam, Fonbulucu ve Diici gibi paydaşlarla beraber düzenlenen Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması’na katılmak isteyenler 1 Aralık 2022 itibarıyla başvurabilecek” dedi.
Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması’na çalışma izni alan yabancı kişiler de katılabiliyor
Örsçelik Balkan Yapay Zeka Yarışması’na dair açıklama yapan Diici.com CEO’su Ecem Çuhacı Küçük‘ten edinilen bilgilere göre yarışmaya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye Cumhuriyeti’nde oturma veya çalışma izni olan yabancı ülke vatandaşları katılabiliyor. Adaylar, yarışmaya hem bireysel hem de bir takım ile birlikte başvurabiliyor.
Katılımcılar, yarışmadan önce düzenlenen eğitim kampının ardından projelerini jüri heyetine sunuyor. Değerlendirmeler sonucunda yarı finale kalanlara yapay zeka alanında eğitim ve mentorluk fırsatı sunuluyor. İlk üçe girerek finale yükselenlere ise para ödülü veriliyor. Tüm bu avantajlara sahip olmak isteyen girişimciler ise başvurularını internet sitesi üzerinden yapabiliyor.