Küresel çapta finansal teknoloji şirketlerinin yükselişi, alışveriş alışkanlıklarının e-ticarete kayması, nakit kullanımının giderek azalması ve perakendecilerin kullanıcılarına daha çok ödeme seçeneği sunma ihtiyacı duyması gibi trendlerin gelişmesiyle arttı. Finansal teknoloji ekosistemi geleneksel bankacılık hizmetlerinden daha esnek çözümler sunması ile 2022’de de büyümesini sürdürdü.
Dealroom’un verilerine göre fintech şirketlerinin yılın ilk üç çeyreğinde aldığı küresel yatırım tutarı 70 milyar doları aştı. StartupCentrum verileri ise 2022’nin ilk yarısında Türkiye’de finans alanında çalışan 20 girişimin yatırım aldığını gösterdi. Geçtiğimiz aylarda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından elektronik para ihracı ve ödeme aracılığı konularında yetkilendirilen Vepara, güçlü ürün ve çözüm portföyüyle faaliyetlerine başladı.
Vepara Genel Müdürü Volkan Üstün, konu hakkında, “Yenilikçi bir yaklaşımla ödeme hizmetleri ve elektronik para sektörüne giriş yapıyoruz. Ekipteki herkes bankacılık ve fintech ekosisteminde ciddi bir deneyime sahip. Odağımıza müşteri deneyimini alarak, bireysel ve kurumsal müşterilerimize en iyi ürün ve çözümleri sunmaya çalışacağız” dedi.
Vepara, inovatif altyapısıyla müşteri memnuniyetini arttırmayı hedefliyor
Volkan Üstün, 2 işletmeden birinin bu yıl içinde ödeme seçeneklerini artıracağını söylediğini vurgulayarak “Dealroom raporuna göre finansal teknoloji girişimleri yatırım yoğunluğu açısından sağlık sektörünün hemen gerisinde konumlandı. Teknoloji ihtiyacının yüksek olduğu bu sektörde, kurumsal finansal teknolojiler kırılımını POS hizmetleri ve avantajları, dijital cüzdan, ön ödemeli kartlar, sağladığı cashback hizmetler gibi kullanıcının işini kolaylaştıran ihtiyaçlar şekillendiriyor.
Vepara olarak biz de her ölçekten işletmenin internet sitesinden ödeme almasını mümkün kılan POS ürünlerimize güveniyoruz. İnovatif bir altyapı, rekabetçi komisyon oranları ve hızlı işlem seçenekleriyle geliştirdiğimiz kurumsal çözümlerimiz, aynı gün içinde kullanıma hazır hale geliyor. Bireysel müşterilerimiz ise zamandan ve mekandan bağımsız 7/24 masrafsız para transferi, dünyanın her yerinde geçerli olan özgürce kullanabilecekleri ön ödemeli kartlar ile onlarca markada cashback ve ödeme kolaylığı sağlayan Dijital Cüzdan hizmetlerimizden dakikalar içinde yararlanmaya başlayabiliyor. Ürün ve hizmetlerimizi geliştirirken, sektörde deneyimli genç ve dinamik ekibimizle, müşterilerimizin sesine kulak verdik” ifadelerini kullandı.
32,5 milyon TL ödenmiş sermayeyle kuruldu
Vepara Genel Müdürü Volkan Üstün, geçtiğimiz aylarda 32,5 milyon TL ödenmiş sermayeyle kurulduğunu hatırlatarak değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Şirket sahiplerinden influencer’lara, bayileriyle ödeme sistemi kurmak isteyen merkez ofislerden bireysel kullanıcılara, geniş bir ölçekte tüm kullanıcılarımıza 360 derece hizmet sunmayı hedefliyoruz. Bu zamana kadarki kart, cüzdan ve ödeme alanındaki tecrübe ve işbirliklerimizi; kullanıcıların en çok ihtiyacı olduğu sorunlara çözüm oluşturacak ürünlerle sorunsuz bir finansal teknoloji deneyimi yaşatmak için çalışıyoruz. Kullanıcılarımızın bize 7/24 ulaşabilmesini önemsiyor, destek ve müşteri hizmetleri başlıklarına ayrıca özen gösteriyoruz. Elektronik para ve ödeme hizmetleri sektöründe fark yaratmak ve lider oyuncular arasında yer almak için hazırız.”