Goart Metaverse: AR Teknolojisi geliştiren girişim

Goart Metaverse, sunduğu teknoloji ile bilim kurgu filmlerinde sıkça rastlanan boyut kapılarını AR teknolojisini kullanarak gerçek hayata uyarlıyor ve kullanıcıların yalnızca mobil cihazla bu teknolojiye ulaşmasına imkan tanıyor.
Goart Metaverse: AR Teknolojisi geliştiren girişim

Burak Soylu tarafından RoofStacks bünyesinde 2015 yılında kurulup geliştirilen Goart Metaverse, AR teknolojisi üzerinde çalışıyor. Kullanıcılar, girişimin iş ortağı olan Ready Player Me’nin özelliklerini kullanarak kendilerine avatar oluşturabiliyor ve uygulamayı kullanmaya başlıyor.

Yeni konsepti #FreeToEarn ile AR Teknolojisi pazarına adım atan girişim, Blockchain Game Alliance, Polygon ve Ready Player Me ortaklığı ile Astra Zeneca, Damat – Tween, Halkbank, Kiğılı, Türkiye İş Bankası ve Vakıf Katılım markalarına hizmet sağlıyor.

Geçmişi ve şimdiki zamanı eş zamanlı deneyimlemeye imkan tanıyan platform, kullanıcıların sadece mobil cihazı dışında hiçbir şeye ihtiyaç duymadan fiziksel evren ile Metaverse arasında boyut değiştirmelerini sağlıyor. İnsanların ve nesnelerin geçmiş zamandaki dijital ikizlerini yaratan platform, kullanıcılara geçmişte yolculuk yapıyormuş hissini veriyor.

Oluşturulan avatarlar, bir yaşam döngüsü kurarak zamanlar arası geçiş yapıyor ve zaman içerisinde gezebiliyor. Geçmiş zaman diliminde toplanan NFT’ler şimdiki zamanda ticari bir varlık olarak kullanabiliyor ve GoArt evrenindeki mağazalar gezilebiliyor. Bu da hem Metaverse’te hem de gerçek dünyada satın alma yapılmasına olanak sağlıyor. Gerçek dünyada satın alınan varlıklar fiziki bir fayda da sağlıyor. Metaverse’e yapılan satın almalar ise avatarın yetenekler ve yeni deneyimler kazanmasına yarıyor.

Ayrıca, online pazar yerleri GoArt içerisinde GoSocial, GoGames, GoShopping şeklinde bulunarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Kullanıcıların temel ihtiyaçları olan eğlence, sosyal statü, sahiplik güdüsü, ikinci yaşam arzusu ve verimlilik gibi konular üzerinde çalışan Goart Metaverse, ilk projesi olan Elazığ/Harput Kalesi ile Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından dünyanın ilk Metaverse kenti unvanını almaya da hak kazanmış oldu. Platformun aylık kullanıcı sayısı ise 16.000 olarak açıklanıyor.

Goart Metaverse, geçmiş tarihlerde zaman yolculuğu yapmayı sağlıyor

Platform, avatar oluşturan kullanıcılarına Urartu, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine zamanda yolculuk yaptırarak o dönemlerde yaşayan insanları ve kültürleri öğrenme fırsatı sağlıyor. Taksim/İstanbul konumunda da yeni zaman kapılarını açan platform, atlı tramvayları, o dönemin mimarisini 36 anlatım noktasında sanal rehber eşliğinde görmeyi sağlıyor.

Goart Metaverse, geçmiş tarihlerde zaman yolculuğu yapmayı sağlıyor
Goart Metaverse / Taksim projesi

Goart Metaverse, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Türkiye’de 15 yeni konumda, yurt dışında ise dünyanın en çok turist alan 7 farklı ülkesinde toplamda 50 konumda zaman kapıları açıp 500 milyonu aşkın insanın etkileşim halinde olduğu bu alanlarda platformun gelir modeli olan GoArt bağlantı noktası kurmayı hedefliyor.