Hirize: İş alım süreçlerini yapay zeka ile optimize eden İK girişimi

Hirize, en son teknolojiyle ekran özgeçmişleri, veri bilimi ve tahmine dayalı modellemeye dayalı olarak işe alım kararları veren bir İK girişimidir.
Hirize İşe alım sürecini kolaylaştıran algoritma

Hirize, İK departmanlarına zaman kazandıran akıllı, yapay zekaya dayalı sistemler sağlayarak işe alım sürecini kolaylaştırıyor.

ABD merkezli sistemin kurucusu Esranur Kaygın, 2021 yılında kurduğu sistemle, özellikle yüksek sayıda çalışana sahip ve dolayısıyla daha fazla ve sürekli biçimde işe alım ve işten çıkarma yapan şirketlerin insan kaynaklarındaki yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

İnsan kaynakları endüstrisindeki mevcut teknolojileri araştıran ve piyasada bir durgunluk olduğunu gözlemleyen girişim, adayları belirli iş gereksinimleriyle eşleştirmek için bir algoritma kullanıyor, adayları aktif olarak karşılaştırıyor ve boyutlar boyunca uygunluklarına göre sıralıyor.

Hirize, yarattığı yapay zekayı kullananlar için yapay zekanın planlama gibi zaman alıcı görevleri otomatikleştirmesine ve işe alma süresini azaltmasına ve bir adayın işte ne kadar kalacağı konusunda eğitimli kararlar almasına izin vermelerini sağlıyor.

Yeni nesil AI teknolojisi bulunan sistem, adayların ön elemesine (veya diskalifiye edilmesine) yardımcı oluyor. Birkaç saniye içinde, bir özgeçmişin şirketin işine uygun olup olmadığını belirleyebiliyor ve sonraki adımlara konsantre olmak için zaman yaratıyor.

Otomatik görüşme planlaması bulunan sistem, şirketlerin nitelikli adaylarla daha fazla zaman geçirebilmesi ve daha hızlı işe alımlar yapabilmesi için görüşme planlaması yapıyor. Farklı pozisyonlar için farklı akışlar oluşturma imkanı sağlayan sistem, herhangi bir rol için işe alım sürecini optimize etmeye olanak tanıyor. İşe alım süreci, şirketler tarafından istenilen şekilde özelleştirilebiliyor.

Hirize nasıl çalışır?

Hirize nasıl çalışır?

Sistemi kullanmak isteyen şirketler, ilk olarak internet sitesinden bir profil oluşturuyor. Ardından Hirize, AI teknolojisiyle işe alma şekillerini değiştiriyor. Şirkete göre ayarlanan algoritma, pozisyon için en iyi adaylara öncelik veriyor ve bu verilere göre planlama yapıyor. Son olarak sistem, şirketlere özel işe alım akışlarını oluşturuyor ve şirketlerin işe alım sürecini kolaylaştırmak için kullandıkları diğer araçlarla Hirize’ı entegre ediyor.

Teknolojinin artık kendisini İK alanında da geliştirdiğini görmekteyiz. Hirize’ın yarattığı yapay zeka, sistemli olması ve şirketlerin yükünü azaltması açısından oldukça olumlu etkilere sahip olsa da İK ekibi yerine yaratılan yapay zeka, bir çalışan adayının özgeçmişini değerlendirip işe alınıp alınmayacağını tek başına analiz eden bir güç haline geliyor. Özetle, gelecekte bizi çoğunlukla her iş alanında insan gücüne minimum seviyede ihtiyaç duyulacak bir hayatın beklediği söylenebilir.