MonoFor‘un geliştirdiği bir ürün olan MonoSign, kurumsal düzeydeki şirketler için hepsi bir arada Kimlik Yönetimi (IM veya IdM), Kimlik Yönetişimi (IGA), Erişim Yönetimi (AM) ve Ayrıcalıklı Erişim Yönetimi (PAM) sağlıyor.
Kullanıcılar uygulamalarına web tarayıcısı, mobil cihazlar veya diğer cihazlardan erişebiliyor. MonoSign tamamen platformdan bağımsız çalışıyor. Yöneticiler doğru izinlere sahip olduğunda, her türlü kullanıcıya erişim vermek ve iptal etmek kolay oluyor. Bu, kuruluşların çok fazla boşa harcanan zamandan tasarruf ederken kolay denetim süreçlerine sahip olmalarına yardımcı oluyor.
Daha iyi tutarlılık için tüm arka uç modern BT yapılarında birleştiriliyor. Kimlikler yetim hesap olarak bırakılmıyor. Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama ile kullanıcıları ekstra kimlik doğrulama katmanları kullanmaya zorlayacak bölgeler, gruplar, politikalar tüm kullanıcılar için tanımlanabiliyor.
MonoSign Özellikleri Nelerdir?
MonoSign ile kullanıcılar, herhangi bir kullanıcı özniteliği kümesini özelleştirmek, düzenlemek ve yönetmek için esnek, bulut tabanlı bir kullanıcı deposu oluşturuyor, dizinler ve bulut uygulamaları arasında sorunsuz iletişim ile kullanıcı ekleme ve çıkarma işlemini otomatikleştiriyor, çalışanlar, iş ortakları ve müşteriler için güvenli çok faktörlü kimlik doğrulama sağlıyor ve tek bir kimlik bilgisi grubu ile çalışanların cihazlardaki tüm uygulamalara erişmesini sağlıyor.
Ayrıca, tüm Kullanıcıları ve profilleri bir arada toplamak için Akıllı Tek Oturum Açma Sistemi sağlıyor. Bu sayede, kimlik bilgilerinin yeniden doğrulanmasını ve yardım masası isteklerini ortadan kaldırıyor; böylece üretkenliği arttırıyor. Yerel ve uzak uygulama ve masaüstü iş akışını kolaylaştırıyor, kimlik avını en aza indiriyor, merkezi bir veritabanı aracılığıyla uyumluluğu artırıyor ve ayrıntılı kullanıcı erişimi raporlaması sağlıyor.
Kullanıcı hesabı provizyonu, bir bilgi teknolojisi (BT) sisteminde kaynaklara erişimi oluşturmak ve yönetmek için kullanılan bir iş sürecidir. Etkili olmak için, bir hesap provizyon süreci, hesapların oluşturulması ile yazılım ve verilere erişimin tutarlı ve yönetiminin basit olması sağlanılıyor.
Girişleri güvence altına almak için parolaların yeterli olmadığı bir çağda kurumsal uygulamaları için 2’den fazla güvenlik katmanı ekleniyor, Parola Yönetimi ise, Self Servis Portalı aracılığıyla her türden kullanıcının parolalarını kendilerinin sıfırlamasına veya değiştirmesine olanak tanıyor.
Kullanıcılar, Active Directory, LDAP, Workday veya Google Applications gibi herhangi bir sayıda dizinle senkronize edilebiliyor. Active Directory entegrasyonu, tek bir bağlayıcı ile birden çok ormanı ve etki alanını desteklerken kullanıcıları gerçek zamanlı olarak eşitliyor.