Roksit: DNS Güvenlik Çözümleri Sağlayan Girişim

Roksit, ağdaki tüm cihazları kimlik avı, fidye yazılımı ve sıfır gün saldırıları dahil olmak üzere her türlü kötü amaçlı etkinliğe karşı aktif olarak korumaya odaklanmış bir DNS Katmanı Güvenlik Platformudur.
Roksit: DNS Güvenlik Çözümleri Sağlayan Girişim

Roksit, bir domain sınıflandırma projesi olarak hayata geçirilerek dinamik ve yapay zeka destekli bir domain sınıflandırma altyapısı geliştirdikten sonra, 2016 yılında kurumsal düzeydeki müşteriler için bulut tabanlı güvenli DNS hizmeti sunmaya başladı. Kısa bir süre sonra kurumsal ağların ihtiyaçlarına yönelik DNS analizi ve Advanced DNS Görünürlüğü ürünlerine odaklandı. Şu anda üç entegre ürünü ile kurumların internete güvenli bir şekilde bağlanmasını sağlarken, SOC ekiplerinin ihtiyaç duyduğu tüm DNS analiz verilerini de sağlıyor.

İstanbul, ABD, İngiltere, Güney Afrika, Avustralya ve Azerbaycan’da ofisi bulunan Roksit, Erhan Yüksel tarafından kuruldu. CEO’luk görevini ise Hakan Uzun üstleniyor.

DNS protokolündeki tasarım eksikliklerinden kaynaklanan güvenlik zafiyetlerine tüm kurumların kullanabileceği çözümler üretme vizyonu taşıyan girişim, kendi DNS şifreleme algoritması ile standart DNS protokolünün yapamayacağı herhangi bir cihazda ve herhangi bir ortamda çalışıyor. Kurumsal ağlarda DNS verilerinin analizi sayesinde tüm ağın güvenlik analizinin yapılması ve karmaşık saldırıların tespit edilebilmesi üzerine de çalışmalar yürütüyor.

Roksit, IoT’ler de dahil olmak üzere ağdaki tüm cihazların detaylı internet trafik analizini sağlıyor. Kural Tabanlı SIEM entegrasyonu, SOC ekiplerine filtrelenmiş, zenginleştirilmiş ve anlaşılır DNS günlükleri ve tehdit istihbaratı sağlayarak DNS EPS maliyetlerini de azaltıyor. Roksit’in kendi tehdit veri tabanı, tüm interneti tarayarak ve kendi yapay zekasını kullanarak tüm internetin etki alanlarını doğru şekilde kategorize ederek 7/24 kendini güncelliyor.

Roksit'in Sağladığı Ürünler

Roksit’in Sağladığı Ürünler

14 günlük ücretsiz denemesi bulunan Roksit, DNS Katmanı Güvenliği ve Dinamik Tehdit İstihbaratı ürünleri sağlıyor.

Secure DNS, yapay zeka tabanlı domain sınıflandırması yardımıyla tüm kullanıcıları DNS düzeyinde fidye yazılımı (ransomware), spam, kimlik avı saldırıları (phishing attacks) ve sıfırıncı gün kötü amaçlı yazılımları (malware) gibi internetin zararlı içeriklerinden korumaya olanak tanıyor.

DNS sunucuları, anlaşılması zor çok sayıda log oluşturuyor. DNS Visibility DNS loglarının toplanmasını, zenginleştirilmesini ve yapay zeka tabanlı sınıflandırmasını sağlıyor. Gelişmiş SIEM entegrasyonu ile sadece SOC ekiplerinin görmesi gereken verileri SIEM’e aktararak zamandan ve EPS’den tasarruf sağlıyor.

Cyber X-Ray ise, yapay zeka algoritmaları sayesinde internet üzerindeki domainleri “tarihsel ve ilişkisel verilerine” göre sınıflandırıyor. Sürekli güncellenen ve güçlü veri tabanı sayesinde, analiz edilen domainin kategorisi ve çok daha detaylı bilgisi öğreniliyor.

Ayrıca, ağ topolojisini değiştirmeden, hibrit bulut teknolojisi ile kötü niyetli (malicious) DNS trafiği oluşturan kullanıcı ve makine bilgilerini sağlıyor, Security Gap özelliği sayesinde, mevcut güvenlik varlıklarınızın ağda varlığını sürdüren kötü niyetli (malicious) faaliyetleri tespit edip edemediği test ediyor, ‘ilk defa ziyaret edilen’ bir domain analiz edilip Roksit’in Yapay zeka sistemi tarafından bir kategoriye koyulana dek bağlantı kurulmuyor, SIEM entegrasyonu sağlıyor ve gerçek zamanlı domain sınıflandırması ve DNS Secure ile güvenlik puanlamasını garanti ediyor.